Nöbetçi Eczane Sorgulama

Nöbetçi Eczane Sorgulama

Nöbetçi Eczane Sorgulama
Eczaneler Cumartesi Günü Açık mı? Eczane Neden Gereklidir? Eczaneler Kaçta Açılır – Kaçta Kapanır? En Yakın Nöbetçi Eczane Nerede?

Eczane Nedir?
Eczane Türk Dil Kurumunun sözlüğünde ilaçların yapıldığı ve satıldığı yer olarak tanımlanmaktadır. Eczane kelimesi Arapça `Ecza` ve Farsça `hane` kelimelerinin birleşiminden oluşmuş ve zamanla evrimleşerek kısalmıştır.

Osmanlı döneminde Fenn-i saydalani veya fenn-i ispençiyari denilmekteydi. Müslümanlar, ilk resmi eczaneleri daha 708`de, el-Mansur`un hükümdarlığı zamanında kurdular. 9. yüzyıldan itibaren, askeri sağlık işlerine ait olanları da dahil bütün eczaneler, resmi denetlemeye tabi tutuluyorlardı. Nasıl doktorların bir şefi varsa, her şehirde yeni eczacıları imtihan eden ve onlara lisans veren, eczacıların da bir şefi vardı. Bu eczaneler, bizzat sağlık zabıtası memurları tarafından muntazam şekilde denetlenirlerdi.

Eczane Neden Gereklidir?
Hastalıklarla baş etmek için doktorun biz yazdığı ilaçları mutlaka alıp kullanmalıyız. Eczaneler hayatımızda birçok kez aradığımız önemli yerlerdendir. Özverili bir şekilde çalışmasını sürdüren eczaneler sağlık sektöründe çok değerli bir yere sahiptirler. Eczaneler sadece ilaç almak için değil bir çok ihtiyacımız için bize yardımcı olurlar. Bunlar, kilo ölçme, ücretsiz tansiyona baktırma, pansuman ya da küçük yaraları müdahale etme ve hastalıklarınızı sorabilirsiniz. Eskiden eczanelerde iğne de yaptırılabiliyordu ama 2013 yılından itibaren bu kaldırıldı. Ülkemizde en ücra yerde bile eczaneler vardır. Eczanelerin en güzel yönü de nöbetçi eczanenin olmasıdır. İlçeler de bile mutlaka bir ya da iki tane nöbetçi eczane vardır. Bu nöbetçi eczanelerde saat kaç olursa olsun ilaçlarınızı alabilirsiniz. Eczanelerde çalışma saati yaz ve kış dönemine göre değişiklik göstermektedir.

Bunu da oku :  112 Acil Servis’e başvuru arttı

Eczaneler Kaçta Açılır – Kaçta Kapanır?
Eczaneler ile ilgili en çok merak edilen konular arasında hafta içi/hafta sonu mesai saatleri bulunuyor. Bu içeriğimizden çalışma günleri ve eczanelerin açılış kapanış saatleri hakkında bilgi alabileceğiniz gibi, öğle arası başlangıç/bitiş saatlerini de öğrenebilirsiniz. Eczaneler 08:30 – 19:00 / 09:00 – 13:00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Eczane mesai saatleri ile birlikte nöbetçi eczanelerin durumunu öğrenmek isteyen bireyler, konunun detaylarını internet üzerinden sorguluyor.

Eczaneler Cumartesi Günü Açık mı?
Alışveriş merkezlerindekiler de dahil olmak üzere eczaneler bağlı olduğu bölgedeki eczane çalışma gün ve açılış kapanış saatlerine uymak zorundadır. Birden fazla eczane bulunan yerlerde, belirlenen çalışma saatleri dışında ve resmî tatil günlerinde yalnız nöbetçi eczaneler açık kalır. Nöbetçi eczane dışındaki eczaneler nöbet saatlerinde faaliyet gösteremezler.

Bu nedenle cumartesi ve pazar günleri sadece nöbetçi eczaneler hizmet verebilir duruma olacaktır. Bölgenizdeki nöbetçi eczanelerin listesini görmek için il sağlık müdürlüklerinin internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Nöbetçi Eczane Nedir?
Eczane mesai gün ve saatleri dışında çalışması mecburi olan, il Sağlık Müdürlükleri tarafından tayin edilen eczanelerdir. Nöbetçi eczane listeleri, il sağlık müdürlüğü tarafından bölge eczacı odalarına, Türk Eczacıları Birliğine, il emniyet müdürlüklerine, garnizon komutanlıklarına, danışma servislerine, yataklı tedavi kurumlarına, mahalli veya ulusal gazetelere ve ilgili olabilecek diğer kurumlara gönderilir. Ayrıca nöbetçi eczanelerin isim ve adreslerini gösteren listeler il sağlık müdürlüğünün internet sitesinde ilân edilir. Peki en yakın nöbetçi eczane nasıl bulunur?

Bunu da oku :  Kırık, Çıkık ve Burkulmalarda İlkyardım

Nöbetçi eczane listeleri il sağlık müdürlüğü web sitesinde online işlemler altında bulunabileceği gibi, e-devlet sisteminden il il, ilçe ilçe sorgulama yapmanız oldukça kolay. E-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra Belediyeler sayfasında standart işlemler sekmesinde il ve ilçenizi bulmanız yeterli olacaktır.

Bölge Eczacı Odaları Listesi
Eczacı TV
1. Bölge İstanbul Eczacı Odası
2. Bölge Ankara Eczacı Odası
3. Bölge İzmir Eczacı Odası
4.Bölge Adana Eczacı Odası
5. Bölge Konya Eczacı Odası
6. Bölge Samsun Eczacı Odası
7. Bölge Bursa Eczacı Odası
8. Bölge Gaziantep Eczacı Odası
9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası
10. Bölge Antalya Eczacı Odası
11. Bölge Diyarbakır Eczacı Odası
12. Bölge Kayseri Eczacı Odası
13. Bölge Erzurum Eczacı Odası
14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası
15. Bölge Isparta Eczacı Odası
16. Bölge Denizli Eczacı Odası
17. Bölge Zonguldak Eczacı Odası
18. Bölge Trabzon Eczacı Odası
19. Bölge Tekirdağ Eczacı Odası
20. Bölge Sakarya Eczacı Odası
21. Bölge Aydın Eczacı Odası
22. Bölge Malatya Eczacı Odası
23. Bölge Elazığ Eczacı Odası
24. Bölge Ordu Eczacı Odası
25. Bölge Mersin Eczacı Odası
26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası
27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası
28. Bölge Hatay Eczacı Odası
29. Bölge Manisa Eczacı Odası
30. Bölge Balıkesir Eczacı Odası
31. Bölge Kocaeli Eczacı Odası
32. Bölge Muğla Eczacı Odası
33. Bölge Afyon Eczacı Odası
34. Bölge Aksaray Eczacı Odası
35. Bölge Kütahya Eczacı Odası
36. Bölge Çanakkale Eczacı Odası
37. Bölge Sivas Eczacı Odası
38. Bölge Van Eczacı Odası
39. Bölge Edirne Eczacı Odası
40. Bölge Kırklareli Eczacı Odası
41. Bölge Tokat Eczacı Odası
42. Bölge Giresun Eczacı Odası
43. Bölge Mardin Eczacı Odası
44. Bölge Batman Eczacı Odası
45. Bölge Çorum Eczacı Odası
46. Bölge Uşak Eczacı Odası
47. Bölge Amasya Eczacı Odası
48. Bölge Osmaniye Eczacı Odası
49. Bölge Yozgat Eczacı Odası
50. Bölge Karaman Eczacı Odası
51. Bölge Adıyaman Eczacı Odası
52. Bölge Nevşehir Eczacı Odası
53. Bölge Niğde Eczacı Odası
54. Bölge Burdur Eczacı Odası

Bunu da oku :  E-Nabız Acil sağlık verilerim nelerdir?

Nöbetçi Eczane Sorgulama
E-Devlet Nöbetçi Eczane Sorgulama

(Toplam 27 defa izlendi, bugün 1 kere görüldü)

Related posts

Leave a Comment